БСП обвини Бойко Борисов, че управлява НСО
БСП обвини Бойко Борисов, че управлява НСО / БГНЕС
БСП обвини Бойко Борисов, че управлява НСО
91560
БСП обвини Бойко Борисов, че управлява НСО
  • БСП обвини Бойко Борисов, че управлява НСО

Новоизбраният президент Румен Радев да поиска Сметната палата да извърши проверка на НСО. За това настоя БСП след заседание на ръководството на партията. Социалистите обвиниха премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че ръководи службата.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова посочи, че заделеният за НСО бюджет се завишава. "От 34 на 37 млн. за благини на властимащите. Разузнавателната служба, която в тази ситуация в света, в Европа, в България има изключителна тежест, е с 23 млн. бюджет. На НСО постоянно им расте бюджета, за коли , за екстри и т.н", поясни Нинова.

Борисов: Искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола, ще се возя в Лада Нива

Депутатът от БСП Красимир Янков поиска проверка на службата.

"По отношение на НСО смятаме, че службата се ръководи от Бойко Борисов. Затова и ще настояваме пред новоизбрания президент Румен Радев да направи ревизия, да бъде запознат с фактическото състояние на службата и да използва правомощията си, такива каквито са регламентирани според законодателните уредби", обясни Янков.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че се опитват да разграбят държавата чрез нови обществени поръчки, разпродажба на имоти на занижени цени и смяна на бордове на общински и държавни предприятия.