Наемат още археолози за Коматевско шосе, до средата на другата година пътят готов
Наемат още археолози за Коматевско шосе, до средата на другата година пътят готов / снимка: Искра Койчева/ Дарик Пловдив, архив

20 000 лева допълнително ще отпусне Община Пловдив на Археологическия музей в града, за да бъдат наети още специалисти, които да правят проучвания на Коматевско шосе. Това съобщи кметът Иван Тотев във връзка с ремонта на пътната артерия.

По думите му, възможният срок за завършване на реконструкцията на шосето е средата на другата година – най-късно началото на месец юни.

Припомням, че същата прогноза направи в студиото на Дарик радио районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев.  Според него, при добра координация строителните дейности по трасето могат да вървят паралелно.

Един период от близо 6 месеца е напълно постижим за приключване на работата, още повече, че и изпълнителите имат такова желание. Но все пак, това е строителен обект, който се следи и от археолози“, подчерта тогава Инчев.

След приключване на строителните дейности Коматевско шосе ще е с чисто нова асфалтова настилка, осветление, велоалеи и  тротоари.