За 6,5 млн. са исканията за финансиране на ремонти за 2017 г. към началото на декември
За 6,5 млн. са исканията за финансиране на ремонти за 2017 г. към началото на декември / dariknews.archive

Като много тежка определи кметът на Плевен предстоящата работа по бюджет 2017 на Община Плевен, предвид нарасналите искания за финансиране на ремонти на улици и сгради общинска собственост, за изграждане на детски площадки, за укрепване на подпорни стени, за улично осветление. Той каза, че само до обедните часове на 5 декември в общината са постъпили искания за над 6,5 миилиона лева.

Кметът припомни, че парите за ремонти през изминалата година са били 5,885 млн. лева като в това число влизат и изграждането на надлеза за село Опанец за 700 000 лева и двата милиона лева за ремонти на 11 улици в Плевен, които вече са извършени. Към това той добави, че до приключването на финансовите градушки от още близо 100 второстепенни разпоредители остава близо месец и половина.

„Правилно е очакването да се ремонтират улици, тротоари, паркове, градини, площадки и т.н., но трябва да знем, че това не може да се случи наведнъж, защото това е непосилно финансово усиилие за бюджета на общината в настоящиа му размер", коментира кметът Георг Спартански.