Валерия Лозанова отново на световния връх
Валерия Лозанова отново на световния връх / 100 вести

Супер талантът на СК „Надежда“ Валерия Лозанова извоюва ново световно злато. Възпитаничката на треньорите Красимир Илиев и Йонко Иванов триумфира като шампион в категория до 55 килограма при девойките до 17 години на Петото открито световно първенство по киокушин за юноши и девойки, организирано от Световния ки- окушин съюз (KWU).

Така Вале дублира златото си от Москва`2014, но тогава, на Четвъртото първенство на KWU в руската столица, тя стана шампион при девойките до 15 години, в категория до 45 килограма. Точно 666 млади каратисти от 33 страни взеха участие в Петото открито световно първенство за юноши и девойки, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. В зала „Конгресна“ демонстрираха уменията си момчета и момичета в три възрастови групи - 12-13-годишни, 14-15-годишни и 16-17-годишни. Те се бориха за отличията в 32 категории.

В двубоя за титлата Вале се изправи срещу единствената японка в категорията - Микото Фуджимаки. Подкрепяна бурно от всички зрители в залата, красавицата от Габрово даде всичко от себе си и убеди реферите, че е по-добрият боец. Редовното време завърши със съдийско решение в полза на нашето момиче. Четирима от арбитрите отсъдиха победа на Валерия, а един даде равенство.

Източник: вестник "100 вести"