Грейна Коледната елха в „Западен”
Грейна Коледната елха в „Западен” / netinfo

Коледното настроение завладя район „Западен“. Кметът Димитър Колев запали тържествено светлините на елхата до сградата на кметството. На събитието присъстваха много деца от района, като за празничното настроение се погрижиха малките талантливи изпълнители от вокална група „Лолипоп“ при СУ „Свети Свети Кирил и Методий”.

„В навечерието на Коледа и Нова година отново сме тук, за да запалим светлините на Коледната елха. Това вечнозелено дръвче, украсено и светещо, носи много радост в празничните дни. Днес Коледната елха е преди всичко символ на семейната традиция. И днес ние с вас отново сме част от духа на Коледа. Бъдете живи и здрави, весели и щастливи, за да се сбъднат мечтите ви и помнете, че на Коледа стават чудеса! Желая ви весели празници!”, заяви в приветствието си към присъстващите Колев, след което заедно с децата запали светлинките на огромната естествена елха.

Коледното дръвче е високо над 6 метра и се намира между сградата на районната администрация и СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. Всяка година то грейва в светлини и носи радост и празнично настроение на всички от квартала. В края на днешното тържество от районното кметство зарадваха малчуганите с лакомства.