Момичетата на „Янтра 1919” се класираха втори в първенството
Момичетата на „Янтра 1919” се класираха втори в първенството / Община Габрово

Още една купа завоюваха малките футболистки на „Янтра 1919". Възпитаничките на треньора Радомир Николов заеха второ място в последния за годината турнир от първенството при момичетата до 12 години, който се проведе в Дряново. Преслава Иванова и съотборничките й изиграха четири срещи, в които записаха две победи, равен и загуба.

В двубоя срещу състава на „Боруна" (Царева ливада), габровските момичета се наложиха с 2:0 с попадения на Александра Маринова и Преслава Иванова. Последва равенство в двубоя срещу „Севлиево Лейдис", което в последствие се оказа фатално за първото място в турнира. Въпреки явното превъзходство, момичетата на Радо Николов не успяха да намерят точния завършващ удар и срещата приключи при нулево реми.

В мача срещу „Чавдар" (Троян) отборът на „Янтра 1919" направи обрат след първата част, когато губеше с 0:1. През вторите 12 минути малките габровски футболистки се развихриха и с хеттрик на Преслава Иванова и един гол на Александра Маринова взеха победата с 4:1. В последната среща от турнира, „Янтра 1919" отстъпи на „Светкавица" (Градежница) с 0:1. Късметът не беше на страната на габровския състав, след като гредата помогна на тима от Градежница в последните секунди.

С актив от 7 точки „Янтра 1919" получи трофея за второто място в турнира от секретаря на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски. „Светкавица" зае първото място с три победи и една загуба, а зад габровския тим се наредиха „Севлиево Лейдис", „Боруна" (Царева ливада) и „Чавдар" (Троян). Така дебютантът в първенството при момичетата „Янтра 1919" завърши календарната година с три втори места от турнирите, проведени в Тетевен, Троян и Дряново, баланс от 8 победи, едно равенство и три загуби.

През пролетта предстоят нови три турнира, един от които вероятно ще бъде в Габрово. Междувременно на 10­ декември в Габрово ще се проведе семинар на тема женски футбол, организиран от Аматьорската футболна лига. Форумът ще бъде в хотел „МАК" и на него ще присъства треньорът на габровските момичета Радомир Николов.