Полицаи хванаха дрогирани и пияни шофьори
Полицаи хванаха дрогирани и пияни шофьори / DarikNews.bg, архив

Двама дрогирани и двама пияни шофьори хванаха пътни полицаи за три дни.

Снощи около 22 ч. във Велико Търново за проверка е спрян лек автомобил Мазда кседос, управляван от 19 - годишен мъж от село Поликрайще. Проверката установила, че мъжът шофира под въздействие на канабис. Водачът  има криминалистическа регистрация за държане на наркотични вещества. В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на полицията в старата столица.

Ден по - рано, около 23.30 ч. на кръстовище в Горна Оряховица е спрян  лек автомобил БМВ, управляван от 25 - годишен мъж от Велико Търново. Проверката с техническо средство показала, че е седнал зад волана след употреба на канабис. Мъжът е осъждан за хулиганство.

Малко по-рано на същата дата - около 23 ч. отново в железничарския град  е проверен лек автомобил Дайхатсу.  Оказало се, че 42 - годишният шофьор от София шофира с 1,69 промила алкохол в кръвта. Мъжът е осъждан неколкократно за кражби.

На 4 декември около 00.30 ч. в село Първомайци при извършена проверка на лек атомобил Ситроен ксара, полицейски служители установили, че 45 - годишният водач от селото шофира с 2,45 промила алкохол в кръвта. 

Тримата водачи са задържани за срок до 24 часа, а  в РУ Горна Оряховица са започнати бързи производства за извършени престъпления по чл. 343б от НК.