Алкомет със силно представяне на световно изложение за алуминий
Алкомет със силно представяне на световно изложение за алуминий / Алкомет АД

"Алкомет" взе участие във водещото световно търговско изложение, посветено на алуминиевата индустрия "Aluminium 2016", съобщиха от пресслужбата на предприятието.

Изложението се проведе в Дюселдорф, Германия, от 29 ноември до 1 декември.

Тази година форумът беше с много по-засилено международно присъствие и с много прецизна организация от страна на организаторите. В Дюселдорф си дадоха среща 992 изложители от 58 страни, които показаха продуктите си пред близо 25 хил. посетители.

Това 11-то поред издание на "Aluminium" показа трайната тенденция, утвърждаваща значимостта на алуминия като предпочитан метал за различни приложения в транспорта, опаковъчната промишленост и др.  Участието на "Алкомет" и тази година беше запомнящо се и впечатли със своя модерен щанд, разположен на 110 кв. м.

Алкомет със силно представяне на световно изложение за алуминий
netinfo

През трите дни на изложението той беше посетен от 1100 гости - настоящи и бъдещи партньори на шуменската компания. Група от 40 експерти и специалисти от "Алкомет" взеха участие в деловата работа на форума.

Освен представените продукти и преговорите по годишните договори за тях, цел на участието бе и проучване потенциала на пазара свърано с инвестиционната програма на компанията и разреаботването на нови иновативни и високотехнологични продукти.