Във вторник и сряда продължават частичните ремонти на улица „Васил Левски“
Във вторник и сряда продължават частичните ремонти на улица „Васил Левски“ / DarikNews.bg, архив

На 6 и 7 декември предстои извършването на частични ремонтни дейности на уличното платно на участъци от улица „Васил Левски“. По тази причина със своя заповед Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов въвежда временна организация на движението за МПС във вторник и сряда /6 и 7 декември/ . През двата дни поетапно ще се затваря  ул.”Васил Левски”.

Утре за времето  от 8:30 ч. до 16:30 ч се затваря за движение на пътни превозни средства ул.“Васил Левски”   в участъка от Студентски стол № 2 / кръстовище на ул.”Васил Левски” с ул.”Бачо Киро”/ до Уни Кредит Булбанк / кръстовище на ул.”Васил Левски” с ул.”Цар Освободител”/.

В сряда за времето от 8:30 ч. до 16:30 ч. се затваря за движение на пътни превозни средства  участъка от МДТ “Константин Кисимов” до сградата на Община Велико Търново.

В рамките на частичните ремонтни дейности ще бъде възстановена уличната настилка в участъците на напречно пресичане на платното, както и слягането на настилката и образуваните неравности в района на автобусната спирка пред МДТ “Константин Кисимов“. Ще бъде извършено фрезоване, уплътняване, изравняване на настилката и полагане частично на нова асфалтова настилка, което ще подобри комфорта на пътуване и условията за безопасност.

Движението на автобусите по маршрутите на градските линии остава непроменено.

В периода на действие на временната организация на движение, участъците от уличното платно ще бъдат освобождавани от паркирали пътни превозни средства на ул.”Васил Левски” в зоните за платено паркиране за съответните участъци, съобщиха от пресцентъра на общината в старата столица.