11 тийнейджъри получиха от кмета сертификати за доброволчество
11 тийнейджъри получиха от кмета сертификати за доброволчество / Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи по повод 5 декември - Международния ден на доброволеца - сертификати за доброволчество на единадесет момичета и момчета от Младежкия съвет по наркотични вещества Разград. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Д-р Василев и зам.-кметът Ердинч Хасанов са поздравили младите хора, които през годината са участвали активно в превантивни кампании, организирани от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център.

Международен ден на доброволеца се празнува от 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Сертификат за доброволчество са получили: Симона Йорданова, Сезен Юмерова и Мелиса Хюсеинова -  ПГИ „Робер Шуман“; Дария Вангелова, Петя Ризова и Петя Великова - ППМГ „Акад .Н.Обрешков“; Симона Деянова, Павлиана Петкова и Марина Мендова - ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“; Ивайло Йорданов и Славен Красимиров - ПТГ „Шандор Петьофи“.