Лъжливите слухове за мигрантски център не спират
Лъжливите слухове за мигрантски център не спират / Дарик Враца

За пореден път кметът на Враца опроверга слухове, които се разпространяват из града, за настаняване на мигранти в студентското общежитие, намиращо се в Ученическия комплекс край Враца. „Никой не се е обръщал към мен, никой не е предлагал такъв вариант, такава идея изобщо не е обсъждана с Община Враца! Не е сериозно да продължаваме да коментираме подобни слухове“, обясни Калин Каменов. „Изказвам за пореден път своето категорично мнение, че тук не трябва да има бежански център, защото като най-беден регион в Европа ние имаме нужда от инвеститори, не от бежански лагери.

Достатъчно несериозно е да се обсъждат такива варианти.  Достатъчно обезлюден е нашия край, самите ние сме стигнали до положение да се чувстваме като бежанци тук та да ни се налага да делим несгодите и с други хора в нужда!“ По думите на Каменов няма и вариант някой от вън да ни наложи без нашето съгласие тук да бъде създаден мигрантски център.

Отвора на кмета е във връзка с питане на слушатели до Дарик радио за слуховете, които тенденциозно разпространяват некомпетентни по темата хора. Припомняме, че миналата седмица Общинският съвет превантивно прие Декларация, в която изрично се посочва, че Общината няма да допусне изграждането на подобен център, ако се стигне до такова питане.