Евакуираха ученици заради пожар
Евакуираха ученици заради пожар / Областна администрация Сливен

Ученици от Професионална гимназия по механотехника в Сливен бяха евакуирани заради пожар. Пожарът е възникнал в кабинета по история на първи етаж.

Директорът подава сигнал на тел. 112. Евакуацията на ученици и учители започва в 9.30 ч., като е докладвано на директора, че няма останали в сградата и пострадали ученици. Двама учители обаче са блокирани на първия и втория етаж и са тежко „обгазени".

Пристигналите пожарникари спасяват пострадалите, като „обгазеният" от втория етаж е свален с пожарен кран.

Тази ситуация се разигра по време на практическо проиграване на занятие „евакуация при пожар" в гимназията.

Евакуираха ученици заради пожар
netinfo

На събитието присъстваха областния управител на Сливен Татяна Петкова, ст. инсп. Тошко Колев - началник група „Пожарогасителна и спасителна дейност" към РД ПБЗН, Снежана Кънева - началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП" в община Сливен, Христо Христов - директор на ПГМ - Сливен.

Поводът е Международния ден на доброволеца - 5 декември. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.