Отличиха предприемачите на годината в Пазарджик
Отличиха предприемачите на годината в Пазарджик / снимка: Тина Соколова

Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи годишните си бизнес награди на тържествена церемония снощи в Младежкия дом. Голямата награда "Предприемач на годината 2016" беше присъдена на Петър Цветков. Неговата строителна фирма е изпълнител на няколко жилищни комплекса в Пазарджик, сред които и най-новият комплекс "Царица Йонна" при автогарата, както и комплексите "Градина", "Чинара" и "Стадиона". Петър Цветков е собственик и на две големи дружества, които предлагат парфюмерия и козметика, стоки за бита и битова химия.

Петър Цветков беше избран за Предприемач на годината с тайно гласуване на общо събрание на Сдружението на предприемачите, провело се миналия месец. Наградата му бе връчена от миналогодишния ѝ носител – доц. Стайко Спиридонов, изпълнителен директор на Медицински комплекс „Хигия“.

Сдружението присъди и три други награди. Награда за иновации и технологии беше връчена на Деян Иванов, който развъжда сладководни риби, развива есетрово стопанство и добива черен хайвер. Награда за динамично развиваща се фирма беше връчена на Веселка Тошкина, собственик и управител на дружество, предлагащо на българския пазар семена и торове за зеленчукопроизводството, за цветя и тревни смески за зелени площи. За успешна инвестиция беше отличен Иван Топузов. Наградата му беше присъдена за инвестицията в нов хотел.

Председателят на Сдружението на предприемачите Евтим Янев връчи на четирима членове грамоти за активната им подкрепа за развитието и популяризирането на спорта в община Пазарджик. Найден Шопов, Младен Младенов, Роман Цветков и Костадин Тошев са основни спонсори на спортни клубове в Пазарджик.

Тържествената церемония беше с благотворителна цел – да се съберат средства за дейността на учредената от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Фондация за талантливи деца „Надеждата на Пазарджик“. По време на вечерта в дарителската кутия на Фондацията постъпиха 2190 лв. През следващите дни Управителният съвет на Фондацията ще проведе събрание, за да разгледа постъпилите до момента 5 заявления за отпускане на финансова помощ и стипендии на деца. Заедно със събраните средства снощи бюджетът на Фондацията надхвърля 10 хиляди лева.