Златното съкровище постави на Приморско на първо място в туризма на Блканите
Златното съкровище постави на Приморско на първо място в туризма на Блканите / netinfo

Община Приморско бе удостоена с приз на BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2016, в категория „Културно-исторически туризъм". Наградата бе връчена на кмета на морската община д-р Димитър Германов на тържествена церемония в София.
Община Приморско заслужено спечели престижната статуетка - знак за висока оценка на развитието на културно-историческия туризъм. Доказателство за успеха на общината в тази област е и едно от последните археологически открития на територията на Приморско - златно съкровище от времето на Александър Македонски.
„Черноморската перла", както наричат Приморско, е сравнително нов град, но с богато минало. В околностите му са древните селища Урдовиза, Ранули и Фармакида. На територията на морската община се намират и тракийското светилище „Бегликташ", скалният феномен „Лъвската глава". Информация за исторически събития и факти дават и музейните експозиции „Тайни от морското дъно"- подводна археология и „Българската Ясна поляна", свързана с живота и делото на великия руски писател Л.Н.Толстой. Историческият музей, който непрекъснато се обогатява, също е част от културно-историческите обекти в Приморско.
Общинска администрация Приморско усилено работи за налагане авторитета на общината не само като място за морска рекреация, но и като дестинация за културенo - исторически туризъм. Доказателство за това е все по-нарастващият интерес на туристите към историческите обекти в района на общината.