30 заведения са проверени за пожарна безопасност  във връзка с предстоящия Студентски празник
30 заведения са проверени за пожарна безопасност във връзка с предстоящия Студентски празник / DarikNews.bg, архив

30 питейни и увеселителни заведения, както и места за настаняване в област Велико Търново са проверени по линия на пожарната безопасност. Поводът за проверките е предстоящият Студентски празник – 8 декември. Нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност не са констатирани.

Заради очакванията  много студенти да предпочетат да празнуват на територията на област В. Търново, полицейските служители от ОДМВР – В. Търново са актуализирали списъка и са привели в известност всички увеселителни заведения - ресторанти, дискотеки, клубове, хотели и други места, свързани с масово посещение и събиране на хора, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник. Със всички собственици, наематели, управители и отговорници на обекти са проведени срещи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в старата столица. . В РУ при ОДМВР – В. Търново е създадена организация за извършване на проверки и осъществяване на ефективен контрол над обектите с развлекателен характер, в които ще се провеждат тържества по случай студентския празник, относно създадения пропускателен режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност.

Засилено полицейско присъствие ще има  по пътищата в цялата страна, включително и в Област Велико Търново, за да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване на 7, 8 и 9 декември. Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества и спазване на скоростните режими.

От полицията препоръчват на студентите да се погрижат за зимното оборудване на автомобилите си, да не сядат зад волана след употреба на алкохол, да шофират най – опитните водачи в групите.