Ректорът към абсолвентите: „Бъдете упорити и не се продавайте за малко пари
Ректорът към абсолвентите: „Бъдете упорити и не се продавайте за малко пари / 100 вести

Вестник „100 вести" пише във водищата си статия днес, че осемнадесет отличници – бакалаври и магистри от випуск 2016 година на Техническия университет, получиха на тържествена церемония в събота медали и грамоти заедно с дипломите си. По традиция тържеството за Студентския празник 8 декември и церемонията по изпращането на абсолвентите се провежда в зала „Възраждане“.

Изданието цитира думите на проф. Райчо Иларионов, ректор на Университета:

„Колеги, в момента има възможности за реализация. Бизнесът се разпуква напук на тази икономическа криза, бизнесът тръгва и се развива. В момента кадрите на бизнеса са със среден възрастов състав 50 години.

Има голяма нужда от млади специалисти навсякъде. Нещо повече – аз мисля, че бизнесът вече е узрял за това, да плаща добри заплати на нашите специалисти. Съвременното производство е много различно. В него има интелект, цифрово-програмно управление, компютърни системи. За това ниво на интелигентен труд вярвам, че вие сте подготвени и ще намерите своята реализация.

Бъдете упорити и не се продавайте за малко пари. Търсете си интересите. Къде е ключът на успеха? Труд, дисциплина и знания, съпроводени с умения. Спазвайте тези три неща и успехът ви ще бъде налице. Промишлеността ви чака. Вие сте много необходими и вярвам, че вие ще докажете, че Техническият университет в Габрово подготвя достойни специалисти с висше образование. Пожелавам ви „На добър път“ и здраве. Бъдете слънчеви като днешния ден и търсете своята реализация.“