Шекспир и Моцарт се срещат тази вечер във Варна
Шекспир и Моцарт се срещат тази вечер във Варна / netinfo

Шекспир и Моцарт ще се срещнат тази вечер от 19.00 часа в зала „Европа” на Фестивалния и конгресен център. Две годишнини са поводът изящна музика и брилянтно слово да бъдат представени заедно на варненските ценители - 400 години от смъртта на великия драматург Уилям Шекспир и 260 години от рождението на гениалния композитор Моцарт.

Концерт- спектакълът " Среща на Титани" е отлична симбиоза между двете изкуства на Шекспир и Моцарт, обяснява Ангел Василев – примариум на струнен квартет „Колегиум Варна”, чиято е идеята за културното събитие.

Майсторството на Стоян Радев - актьор, Линка Стоянова- сопрано и инструменталистите от струнен квартет " Колегиум Варна", е гаранция, че всеки посетител ще изпита върховно удоволствие на своите сетива.

Побраните литературни и музикални образци са от най- добрите, за да останат в сърцата и душите на всеки ценител. Към тях е добавена и мултимедия от най- добро качество.

Ако искате да си доставите духовност, толкова необходима в това бездуховно време, заповядайте на 04.12.2016, неделя, от 19.00ч. в зала " ЕВРОПА " на ФКЦ - Варна!