Лидерът на МГЕРБ: В България трябва да отстояваме принципите на дясното
Лидерът на МГЕРБ: В България трябва да отстояваме принципите на дясното / ГЕРБ-Разград

Председателят на Младежи ГЕРБ и народен представител Георг Георгиев, кметът на Разград и областен координатор на ГЕРБ-Разград Валентин Василев, евродепутатът Андрей Новаков и народният представител Михаил Тодоров откриха регионалната академия на Младежи ГЕРБ, която се провежда в град Разград. Тома съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Разград.

Форумът е двудневен и е под надслов „Политика за Североизтока – време за растеж“. На мероприятието присъстват близо 100 младежи от МГЕРБ от областите Разград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Сливен, Шумен и Търговище.

„За нас предстоят няколко сложни задачи, да се настроим за очертаващите се предсрочни парламентарни избори през пролетта, и в това особена заслуга имат и младежите на партия ГЕРБ. Основна наша цел сега е да определим хоризонта, който ни предстои.“

Това заяви при откриването на регионалната академия на Младежи ГЕРБ в Разград председателят на организацията Георг Георгиев. Той приветства всички присъстващи младежи от девет области на страната Разград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Сливен, Шумен и Търговище.

Валентин Василев, областен координатор на ГЕРБ-Разград и кмет на града приветства  с добре дошли в Разград всички младежи и гости на регионалната академия на МГЕРБ. Той сподели с присъстващите, че за пръв път Разград от 70 години насам има кмет, различен от БСП, и партия ГЕРБ заедно с последователната си работа, хората, ангажирали се с каузата, политиката й е успяла да спечели доверието на гражданите в Разград и да има кмет от ГЕРБ.

„Започнах като член в МГЕРБ, в последствие бях избран за общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Разград. Понастоящем съм народен представител в 43-то Народно събрание.“, сподели пред младежите от ГЕРБ народният депутатът от Разград Михаил Тодоров. По думите му ГЕРБ е партия, която дава път и възможност за развитие на младите.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков обяви пред младежите от ГЕРБ, че те са кръвоносната система на партията, най-дейната и силна структура в нея. Той пожела успех на форума и посъветва всички да дадат максимума от себе си в тези два дни.

Вицеадмирал Пламен Манушев, който също бе гост на събитието, заяви пред МГЕРБ, че е важно България да продължи европейския си път и ориентация, но в момента се цели дестабилизация на страната ни и има политическа криза. През 2004 година сме избрали да сме членове на НАТО, а от 2007 година сме член на ЕС и сме избрали европейското развитие на България. Тази посока е най-важната стратегическа крачка, която сме направили, поясни вицеадмирал Манушев.

Той сподели, че отношенията ни с Русия, не са нещото, което да ни отклони от този път. Ние не сме против Русия, но няма по-добра система от демократичната в света и България е избрала този път.

„Единственото, което партия ГЕРБ прави, е да си върши работата и да следва политиката си. Всяко действие, което правим, действие или бездействие трябва да води до някакво развитие.“ Това каза пред представители на младежите евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Той коментира предложението, направено от БСП, за въвеждането на пропорционалната система за облагане доходите на физическите лица, и разясни че тази система няма да доведе до висока събираемост за бюджета на страната ни, а точно обратното.

Брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 3,5% на годишна база и страната ни заема второ място по ръст на икономиката в Европейския съюз. По-голямо е нарастването само в Румъния, показват данни на Евростат, каза Новаков.

1,6 млрд. лева ще струва на държавата ни увеличаването на пенсиите на 300 лева. Факт е, че излишъкът, с който разполага бюджетът ни, ще покрие това увеличение само за няколко месеца, обясни народният представител Георг Георгиев. Няма никаква гаранция, че държавата ни ще реализира бюджетен излишък и догодина, каза той.

В партия ГЕРБ се стремим да създадем добра среда за икономическо развитие и добри условия за бизнеса, като смятаме че това е правилният модел на управление и стратегия за подобряване жизненият стандарт на хората. В България трябва да отстояваме принципите на дясното, сподели Георгиев.

„Днес виждам една променена европейска България. Днес партия ГЕРБ става на 10 години и Ви благодаря за работата през изминалата кампания.“ С тези думи се обърна към младежите от ГЕРБ в Разград административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов.

Въпреки променената политическа среда в България, в света, вие, младите, сте тези, които ще продължите промените в следващите 10 години. Ще бъдете двигател на всички прогресивни процеси в страната ни, каза Паунов.

По думите му ГЕРБ загуби тези избори, защото те са мажоритарни и този елемент е най-важен. Те са различни от местните и от парламентарните избори. Г-жа Цачева е действително изключително добър юрист и политик, с доказан професионален опит и умения. В немалка част тези избори са партийни, останалото е мажоритарен вот. Факт е, че не успяхме да привлечем и да обхванем гласовете от периферията, каза той.

От тук нататък ще направим коренно различна предизборна стратегия, за предстоящата кампания. Упрекват ни, че не водим агресивна кампания, но самите ние в партия ГЕРБ не сме такива хора. Кампанията ни няма да бъде базирана на популизма, каквото поведение наблюдаваме днес от Патриотичния фронт, каза Паунов.

.„Младежите сте нашите фронтлайнери, вие сте дейни и сте една силна и работеща  структура“, това заяви пред младежите на ГЕРБ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на академията в Разград.

По нейни думи политическият процес в страната ни днес е доста сложен и динамичен. „Да загубихме изборите и това е първата ни загуба за десет години, след която ще извлечем поуките и ще отчетем грешките и с още по-големия усилия ще се изправим на следващите избори“, сподели тя.

Тя обясни, че оставката на премиера е била неизбежна, защото е обвързана с резултата от президентските избори и със спада в доверието към ГЕРБ. За последните две години правителството ни направи много и то е видимо. Възстановихме спрените еврофондове, стопихме бюджетния дефицит.

Заедно с общините в края на 2015 година да изградим 51 пречиствателни станции на стойност близо 3,5 млрд. лева, регистрирахме системи за управление на отпадъците обслужващи над 74 общини използвани от 3,5 млн. граждани.

По нейни думи факторите за оставката бяха предпоставени и от нашите коалиционни партньори. Първо се оттеглиха партия АБВ, след това Патриотичният фронт. В началото патриотите подкрепиха програмата за саниране, след което оттеглиха подкрепата си, обясни тя.

Министър Василева заяви, че на всички им се иска пенсиите на нашите пенсионери да са по-големи, но за съжаление възможностите на пенсионната ни система и държавата ни са такива. Лесно е да се говори и обещава, но е много трудно да се поемат политически ангажименти и след това да се изпълняват.

Лидерът на МГЕРБ В България трябва да отстояваме принципите на дясното
netinfo

Лидерът на МГЕРБ В България трябва да отстояваме принципите на дясното
netinfo

Лидерът на МГЕРБ В България трябва да отстояваме принципите на дясното
netinfo