Заловиха алоизмамник
Заловиха алоизмамник / Дарик архив

Извършител на грабеж е задържан от служители на отдел Криминална полиция и Второ РУ-Пловдив. Работата на разследващите започнала на 9 ноември, след като 87-годишна пенсионерка съобщила, че получила телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар. Той ѝ съобщил, че неин родственик е настанен в болница след катастрофа и за лечението спешно трябва да се заплати определена сума.

Пловдивчанката продиктувала адреса си и малко по-късно в дома ѝ се явил непознат. Докато домакинята обмисляла дали да му предаде парите, мъжът я повалил на земята, издърпал от ръцете ѝ около 3000 лева и побягнал. От проведените оперативно издирвателни действия е установено, че извършител на грабежа е 56-годишен мъж от София, криминално проявен и осъждан. Той е задържан за 24 часа. Уведомена е районната прокуратура.

Криминалисти от Трето РУ пък разследват сигнал за кражба от автомобил в Пловдив. 56-годишен мъж от Банкя се оплакал, че около 16.10 часа вчера, от товарен автомобил паркиран на ул. “Брезовско шосе” са задигнати 5600 лева и чанта с документи. По случая е образувано досъдебно производство.