Преференциални абонаменти за паркиране на лекарите, работещи в кабинети в ДКЦ няма да има
Преференциални абонаменти за паркиране на лекарите, работещи в кабинети в ДКЦ няма да има / dariknews.bg

Преференциални абонаменти за паркиране на лекарите, работещи в кабинети в ДКЦ няма да има. Това решиха общинските съветници след дебати. Внесената докладна записка стана повод за отварянето на една голяма тема - синята зона и паркирането, както в централната градска част, така и в широкия център.
Част от съветниците не се съгласиха с предложението преференции да имат само определена група хора и заявиха, че със „синята зона" се цели преди всичко въвеждане на ред в паркирането. Димитър Крекманов от ГЕРБ посочи, че има само една група хора ползващи се с преференции и това са хората в неравностойно положение. Славчо Павлов от РБ заяви, че ще предложат пред общински и обществени сгради паркирането да е до 1 или 2 часа максимално, но не и по цял ден. Станислав Павлов пък каза, че ще подкрепи докладната на Народен съюз, но за следваща сесия групата на БСП ще подготви свое предложение за намаляване на абонаментната такса за всички, като ще бъде прецизирано какъв процент ще бъде за абонаментно ползване и какъв за свободно ползване от гражданите.
Д-р Пламен Соколов поиска от кмета да обясни защо паркингите на съда, прокуратурата и полицията са предоставени безвъзмездно.
Арх. Асен Пилев пък мотивира отрицателния си вот с факта, че мястото между ДКЦ и общината въобще не трябва да е паркинг.
По време на дебатите стана ясно, че се касае за не повече от 10-11 места и то не пред ДКЦ. Въпреки, че първоначалният текст претърпя промяна, като остана само частта да се ползва от лекари, отпадна ...или немедицински специалисти, докладната не беше приета.
15 гласуваха „против" - ГЕРБ, Реформаторски блок, част от Движение 21 и БДЦ, 6 гласуваха „за" БСП и Народен съюз, останалите се въздържаха.
Беше предложено да се сформира работна група, която да обобщи всички предложения, за да се потърси решение за цялостно решаване на проблема с паркирането.