Хор Детска китка ще зарадва пловдивчани с благотворителен концерт
Хор Детска китка ще зарадва пловдивчани с благотворителен концерт / Дарик архив

Един от най-старите хорове в България ще зарадва пловдивчани с предколеден благотворителен концерт утре от 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Концертът се организира в подкрепа на творческите изяви на хора през юбилейния 70-и сезон. Догодина "Детска китка" ще отпразнува своя 70-и юбилей, а главният художествен ръководител – диригентът на хора проф. Златина Делирадева, ще отбележи забележителните 50 години творческа дейност с хора. С младежите още работят диригент – Яна Делирадева, хормайстор и пианист – Соня Запрянова и хормайстор и диригент на подготвителния състав – Николина Кърмазлийска.

Днес в хор “Детска китка” пеят повече от 100 деца от 35 пловдивски училища на възраст 8-19 години в три формации. Три пъти седмично, напълно безплатно, те репетират и се учат на нотна и вокална грамотност.

Напомням, че може да подкрепите дейността и творческите изяви на хор „Детска китка”, като посетите Предколедния благотворителен концерт, който ще се състои утре в Дома на културата „Борис Христов”, от 11.00 часа.