Поетът Янко Стефанов на 75 години
Поетът Янко Стефанов на 75 години / община Стралджа

75 години отбеляза Янко Стефанов, поет, писател, публицист, журналист,дългогодишен читалищен деец и председател на читалището в село Войника, общественик.

Тържеството уважиха Гроздан Иванов, зам.кмет на община Стралджа, Недялка Димитрова, нач.отдел „Хуманитарни дейности", Марийка Георгиева, кмет на с.Войника, Живка Василева, директор на ОУ"Хр.Ботев" с.Войника, членове на читалището, приятели.

„Навършването на 75 години е доказателство за един достойно извървян живот, в който има успехи и разочарования, радост и болка, приятелства и раздели...всичко от което се нуждае човек, за да живее със страст, с устрем, със свой принос за по-доброто утре." , каза в началото на тържеството водещата Калинка Иванова.

Щафетата поеха представителите на училището със своята интересна презентация проследиха живота на Янко Стефов. Веднага след това ученици представиха негови стихове.фОт името на кмета на общината Атанас Киров поздравления към Стефов поднесе Гроздан Иванов, зам.кмет на общината. Той подчерта, че дирята оставена от човека, който неуморно твори за родното място , е повече от ярка. И той заслужава уважението на всички жители на селото и общината. „Г-н Стефов, вие сте човек който може да наредим сред емблемите на община Стралджа!", добави той поднасяйки подаръците и поздравителния адрес.

Дълбоко трогнат от вниманието Янко Стефов благодари на всички присъстващи на тържеството, поздравявайки ги с едни от стиховете включени в предстоящата за излизане от печат поредна книга. Много мило прозвуча поздравът на съпругата Златка, която изпълни няколко песни по стихове на поета.