Прокуратурата в Крумовград внесе в съда обвинение срещу рецидивист-обирджия
Прокуратурата в Крумовград внесе в съда обвинение срещу рецидивист-обирджия / netinfo

Районна прокуратура-Крумовград внесе в съда обвинителен акт спрямо 23-годишният Исмет И., за това, че на 2 октомври е направил неуспешен опит за кражба от магазин в Крумовград, след което се насочил към друг търговски обект, където „мисията” му вече се увенчала с успех.

На 2 октомври обвиняемият Исмет И. влязъл в помещение към магазин за промишлени стоки в Крумовград,  след като скъсал предпазната мрежа на прозореца. Той  преминал през коридора. Стигнал до търговско помещение, където собственичката на магазина съхранявала 600 лева. Тя го видяла и попитала какво прави в помещението, а той й отговорил, че търсел пари и поискал цигара. След това опитал да избяга през прозореца, но свидетелката го подгонила и настигнала. Исмет я захапал за лявата ръка, успял да се отскубне и избягал, като по-късно е  задържан от полицията. Предаден е на съд и за това, че на същата дата, отново в Крумовград, от кафе – аперитив, пак след като скъсал предпазна мрежа на прозорец, е отнел пари, мобилни телефона и алкохол. След това отново излязъл през прозореца и се прибрал в дома си.

Исмет И. е бил осъждан многократно за кражби.  Последното наказание е изтърпял на 21 септември 2016 г., когато е бил освободен от затвора. В момента той е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.