Областният управител помага на 7-годишно дете от Свиленград
Областният управител помага на 7-годишно дете от Свиленград / Снимка: Областна администрация Хасково

7-годишно дете от Свиленград ще бъде подпомогнато със средства, коио ще бъдат събрани от търг, организиран от областния управител Станислав Дечев. Елена Димитрова страда от детска церебрална парализа – смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас, оперирано е преди година и в Сърбия. Благодарение на усилията на семейството й след операцията, Елена прави първите си стъпки без чужда помощ.

За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на областна администрация се обединяват около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

За участие в базара вече са изпратени покани до всички училища от Хасковска област, които да се включат в инициативата. На щандове, подготвени от учениците, ще се продават различни сувенири и предмети. Всички събрани средства ще бъдат за лечението на седемгодишната Елена.

Дечев изразява своята увереност, че всички хора с възможности ще се включат в Коледния благотворителен базар, за да подарим всички заедно една щастлива коледа на семейството на седемгодишната Елена.