ОбС- Дупница утвърди Цветанка Вуковска за управител на ГУМ
ОбС- Дупница утвърди Цветанка Вуковска за управител на ГУМ / netinfo

Въпреки подписка и декларация от търговците в ГУМ Дупница, внесени в ОбС, местните парламентаристи утвърдиха Цветанка Вуковска за управител на общинското дружество.
Наемателите от ГУМ искаха публично да бъдат чути концепциите на двамата кандидати. Според тях Миглена Вельова, която доскоро беше управител на ГУМ е представила по-добри предложения. Хората се мотивираха с това, че Вельова е вземала добри решения в годините назад и се е справяла с работата. Според търговците е липсвала прозрачност при вземането на решение, и въпреки че част от членовете на комисията, както и председателят се изказаха и обясниха как е протекъл конкурса не стана ясно защо се е наложило да подписват декларация за конфиденциалност. Георги Пехливански, който беше член на комисията коментира, че е интересно как са гласували представителите на община Дупница в комисията, като подчерта, че няма съмнения в законността на проведения конкурс. Той е подписал протокола „с особено мнение". Както е известно Цветанка Вуковска е началник отдел в ОбА. Независимо от несъгласието на наемателите, сега ще им се наложи да работят с Цветнка Вуковска, защото именно тя беше утвърдена като управител за срок от 3 години. 23 от общинските съветници гласуваха „за", 7 се въздържаха - общинските съветници от БСП - Станислав Павлов, Ивайло Петров, който днес положи клетва, Георги Пехливански и Асен Илиев, както и колегите им Иван Раков от ОДБ, Виолета Зашева от Движение 21 и независимият Иван Танев.
Пред ОбС, Вуковска представи целите си - повишаване на приходите, оптимизиране на разходите, допълнителни дейности, които не стана ясно какви са, провеждане на социални мероприятия и реклама. Вуковска обясни, че ще работи в посока привличане на повече клиенти в ГУМ.