Нова ученическа рок банда изгря на музикалната сцена в Добрич
Нова ученическа рок банда изгря на музикалната сцена в Добрич / Дарик Добрич

Нова ученическа рок банда дебютира на музикалната сцена в Добрич. Нейното име е Singing River и е последният засега проект на музиканта Николай Нейчев. В състава на бандата влизат Филип Филчев / ученик от 9 клас на ЕГ „Гео Милев”/ – вокали и бас китара, Василена Георгиева / ученичка от 8 клас на СУ „Св.Кл.Охридски”/ - вокали и соло китара, Татяна Иванова / ученичка от 9 клас на ЕГ „Гео Милев”/ - ударни и Ники Нейчев – клавирни инструменти.

„Много съм щастлив, че свиря с тях. Те са чудесни музиканти, лъчезарни хора, с които се работи лесно и приятно” – сподели в ефира на Дарик Ники Нейчев.

Само два месеца след създаването си, групата записа и премиерната си поява пред публика на добричка сцена, участвайки в Анти СПИН- концерта в Младежкия център на 1 декември.

Фронтменът на групата Филип Филчев се занимава с пеене от 1-ви клас, а в момента продължава заниманията си в Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Той придоби национална известност с участията си в телевизионния проект „Големите надежди” и конкурса „Детска Евровизия 2015”, където достигна до финала. Заедно с Василена Георгиева са били част от състава на „Little Stars”в СУ „Св.Кл.Охридски”.

Групата репетира два пъти седмично в ПМГ „Иван Вазов”, където Ники Нейчев е преподавател по музика. „Избираме репертоара заедно. Определили сме си една генерална линия и тя е да правим музиката на 21-ви век, изцяло насочена към младите хора. Звученето е рок и поп, в началото започваме с кавъри на известни парчета, а после ще се насочим и към авторски песни” – разказа Ники Нейчев. Той подчерта, че Добрич е музикален град и тук винаги са се раждали таланти не само в музиката, но и във всички видове изкуства.

„Не можем без музика, тя поддържа духа и настроението ни по време на учението и натоварения график в училище” – заяви пред Дарик Филип Филчев.

Колкото до бъдещето, младите музиканти са категорични, че независимо дали ще превърнат музиката в своя професия или хоби, тя ще присъства задължително в ежедневието им.