Благотворителна инициатива за подпомагане на децата сираци в община Гърмен
Благотворителна инициатива за подпомагане на децата сираци в община Гърмен / Снимка: Община Гърмен

За четвърта поредна година Общинска администрация село Гърмен, съвместно с училищата, детските градини, читалищата и много съмишленици, организира благотворителната инициатива „Да подадем ръка" за подпомагане на децата сираци от 0 до 18 години от общината.

През първата година на инициативата - 2013, се събраха 6 300 лева, с които подпомогнахме 42 деца. През 2014 година със събраните 7 958 лева подпомогнахме 46 деца. През 2015 година зарадвахме 45 деца полусираци с по 246 лева и 2 деца сираци с по 492 лева, със събраните 12 054 лева, съобщи кметът Минка Капитанова.

И тази година тя се обръща към жителите и приятелите на Община Гърмен да помогнат на децата сираци. "Нека помогнем на тези деца да сбъднат част от мечтите си, да повярват в живота, а също и в хората, и отново да видят света по-красив. Нека, в навечерието и на тази Коледа, да отворим широко сърцата си и с общи усилия, да направим празниците им по-усмихнати, по-щастливи!"

Инициативата предвижда благотворителен Коледен концерт на 23 декември, участие в Коледен базар на същия ден със изработени и дарени от всеки, който желае предмети, сувенири или кулинарни изделия. На място ще бъдат поставени кутии за дарения, като е посочена и банкова сметка за набиране на средства.