32-годишен оцеля след челен сблъсък с товарен автомобил
32-годишен оцеля след челен сблъсък с товарен автомобил / dariknews.archive

На 1 декември 2016 година около 18:00 часа на първокласен път Плевен - София, до отбивката за ж.п. спирка "Хумата", товарен автомобил "Волво", с прикачено полуремарке "Шварцмюлер", управляван от 53-годишен от Червен бряг, движейки се към София е навлязъл в насрещната лента за движение. Ударил е челно, насрещно движещия се в лентата си лек автомобил "Форд Кугар", управляван от 32-годишен от Плевен.

При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил. Транспортиран е в ЦСМП - Плевен. От извършените медицински прегледи е установено, че има фрактура на десен крак и лява ръка. Настанен е за лечение в клиника по Ортопедия - град Плевен. Водачите на автомобилите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е отчел отрицателни резултати.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт, експерт при Базова научно техническа лаборатория при ОД МВР - Плевен. Уведомен е дежурен прокурор. За престъпление по чл. 343, ал.1, буква "б" от НК продължава работа разследващ полицай.