Разясняват какво ни очаква от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.
Разясняват какво ни очаква от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. / Дарик Добрич

Информационна среща на тема: „Предизвикателствата пред България във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 г." ще се състои в Добрич от 15:00 часа в Бизнес залата на Общината. Тя е насочена към представители на Областна администрация, общини, преподаватели и педагогически съветници от училища от областта. Събитието е част от кампанията, в периода 28 ноември - 5 декември, организирана от мрежата от 27 областни информационни центъра с цел популяризиране на предстоящото председателство.

Ще бъдат представени и разяснени важните моменти в българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, принципа на ротационно председателство, предизвикателства и възможности пред страната ни. На присъстващите ще бъдат раздадени информационни брошури и флаери.

Целта е наученото по темата от преподаватели и заинтересовани лица да бъде разпространено до максимален брой хора, които да участват като доброволци в бъдещи местни и национални инициативи на българското председателство.