Спортен празник и концерт за Деня на хората с увреждания
Спортен празник и концерт за Деня на хората с увреждания / Община Хасково

Детски спортен празник и концерт по повод Международния ден на хората с увреждания организира днес община Хасково под мотото „Да мечтаем заедно“.

В10 часа започва Детският спортен празник с участието на децата от ДЦДВУ „Марина“, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Общностния център за подкрепа на деца и родители, ПУИ “Д-р Петър Берон“, Нели Делева, училища, детски градини, вокална група „Звънче“ и вокална група „Дъга“. Програмата включва много изненади, музика, спортни игри, подаръци и арт ателиета. Участниците ще изработват форми с балони, аниматор ще рисува лицата им, ще има и студио по изобразително изкуство. Водещи ще са актьорите Силвия Предова и Петър Влайков.

В 16 часа отново в зала „Дружба“ започва празничен концерт на клубовете на хората с увреждания в Хасково, Дома за възрастни хора със сетивни нарушения, Дом за стари хора „Кенана“, детски танцов ансамбъл“Южняче“, театрална школа при Младежки център, народен хор „Фолклорна дъга“, Фолклорен клуб „Славяни“, вокална група „Жасмин“ и трио „Огнени ритми“. Водеща на празничния концерт ще е Калина Вълчева от театралната школа към Младежкия център .

 

За всички участници общината е осигурила и празнична почерпка. За всички, които желаят да  бъдат зрители на празника, входът е свободен.

И двете инициативи са част от празничния календар на общината за коледните и новогодишните празници.

Част от тази програма е и откриването на изложба в чест на 115 г. от рождението на проф. Недялка Симеонова. То е от 11.30 часа в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.