След обиколка из града съветници описаха тъмните улици
След обиколка из града съветници описаха тъмните улици / netinfo

Над 30 сигнала за тъмни улици обиколиха тази вечер съветниците от комисията по устройство и развитие на територията и транспорт. Оказа се, че повечето участъци вече са светли, но у местните парламентаристи възникнаха и други предложения към подобряване на безопасността на движение. Идеите си те ще обобщят и предложат за включване в бюджета за 2017 г.

След местата, където съветниците се увериха, че е тъмно, са: детската и спортната площадка до Младежкия дом; районът около спортна зала „Абритус“, ул. „Абритус“, част от ул. „Княз Борис“ между старите гробища и фурна „Ведат“; ул. „Венелин“ от кръстовището с ул. „Панайот Волов“ до това с „Княз Борис“; ул. „28 януари“; ул. „Казанлък“ в индустриалната зона, където няма инфраструктура за поставяне на осветление; пред блок „Велико Търново“, където също няма стълбове; детската площадка до блок 20 в жк „Орел“. Съветниците ще настояват за по-добра осветеност и на пешеходната пътека на „Априлско въстание“ до Малката джамия; на ул. „Странджа“ от ОУ“Н.Икономов“ към 16-етажните блокове; на пешеходната пътека до закусвалнята до ОУ“Васил Левски“; както и да не се пести от осветление край всички учебни заведения, да не светят лампите през стълб, а на всеки стълб. Местните парламентаристи ще настояват още за освежаване на пътната маркировка из целия град, както и за преглед на хлъзгавите пешеходни пътеки.

Изнесеното заседание на транспортната комисия из улиците на Разград се оказа по-посетено от срещите в зала, на които съветниците разглеждат докладните за сесия, включиха се и съветици от други комисии, участва и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова. Предварително осигурения общински бус се оказа малък за подвижното заседание и част от съветниците пътуваха в частен автомобил след него, накрая пред общината обобщиха какво са установили и какво смятат, че трябва да се подобри по отношение на осветеността и безопасността на движение.