Благоевград отбелязва Международния ден на хората с увреждания със спортни прояви и театър
Благоевград отбелязва Международния ден на хората с увреждания със спортни прояви и театър / Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград, Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания и Помощно училище „Св. Паисий Хилендарски" организират спортен празник по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември.

Спортно-развлекателната програма ще се проведе на 2 декември от 10:30 часа в зала „Скаптопара". В инициативата ще се включат всички потребители на социалния комплекс, като част от тях ще мерят сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино. В рамките на проявата са включени и други занимателни игри.

В програмата по повод Международния ден на хората с увреждания в Благоевград ще бъда представена и театралната постановка „Пепеляшка" на Куклен театър - Благоевград. Началният час на представлението е същият ден от 11:00 часа в Младежки дом - Благоевград.

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.