Шест безплатни излъчвания на шоуто „Звук и светлина“ през декември
Шест безплатни излъчвания на шоуто „Звук и светлина“ през декември / снимка: организатори

Шест безплатни излъчвания на Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще има през декември. Уникалното шоу ще е подарък за жителите и гостите на старата столица от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ по повод празниците в последния месец на годината.

В навечерието на Студентския празник, атрактивната програма ще бъде излъчена на 7 декември (понеделник) за Академичната общност. Шоуто „Звук и светлина“ може да се види безплатно и  в съботите на 3,10 и 17 декември, както и на Коледа, 25 декември, и на 30 декември 2016 г. Излъчванията са с начален час 19,00, а желаещите да видят уникалното светлинно и звуково шоу могат да го направят от площад „Цар Асен I“ пред крепостта Царевец.

Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ предлага възможност аудио-визуалния спектакъл да бъде наблюдаван в съботите на 3  10 и 17 декември и срещу заплащане от ВИП площадката на ул. „Никола Пиколо“. Билетите са на цена 20 лева за възрастни и 10 лева за дете и могат да се закупят в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“№5  във Велико Търново и онлайн на www. www.soundandlight.bg.

Във връзка с предстоящите излъчвания на Аудио- визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" в рамките на празничната програма на Община Велико Търново за Коледа и Нова година ще настъпят  временни промени в организация движението на МПС, съобщиха от пресцентъра на Общината в старата столица.

На 3, 7, 10, 17, 25 и 30 декември за времето от 18,45 до 19,30 ч. за движение ще бъде затворен площад "Цар Асен 1", както и свързаните с него съседни улици.