14-годишен катастрофира с бус
14-годишен катастрофира с бус / DarikNews, архив

14-годишен се оказа водачът на катастрофиралия бус в Русе вчера вечерта. Както Дарик съобщи инцидентът стана около 19 часа на ул. "Борисова". По чудо при катастрофата няма ранени хора. Има материални щети по буса и по лек автомобил "Тойота". На завой тийнейджърът е забил возилото в колата.

Малко преди удара в полицията е постъпило обаждане от граждани, че е забелязан криволичещ по улицата бус, който е преминал кръстовище на червен светофар.

Екип на полицията веднага е изпратен да установи превозното средство, когато две минути по-късно е сигнализирано за катастрофата. На място униформените се натъкнали на детето зад волана.

Първоначално момчето казало, че е на 11 години, но при изясняване на самоличността му е установено, че е 14-годишен. Младежът е задържан и отведен от полицаите.

Междувременно е бил издирен собственикът на товарния автомобил, който обяснил, че същата вечер бусът е бил противозаконно отнет от ул. "Свети Георги" в Русе, докато мъжът е слязъл за кратко от него. Продължава изясняването на обстоятелствата около инцидента.