Откриват Шест посоки на шестима млади кюстендилски художници в ХГ Владимир Димитров- Майстора
Откриват Шест посоки на шестима млади кюстендилски художници в ХГ Владимир Димитров- Майстора / Иво Кирилов, Дарик

Изложбата „Шест посоки" ще бъде открита днес от 17.30 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора". Тя включва най-новите творби на родените през 70-те и началото на 80-те години на миналия век кюстендилски художници Бисер Лапев, Десислава Лапева, Евелина Орлова, Евгени Серафимов, Иво Йорданов и Пирин Македонски. И шестимата са с художествено образование и са част от културния живот на града още от ученическите си години. Обединява ги както общата им мисия - изкуството, така и тяхното приятелство.

Откриват Шест посоки на шестима млади кюстендилски художници в ХГ Владимир Димитров Майстора
netinfo

„Тази изложба решихме да направим преди една година. На публиката ще покажем нови неща рисувани именно през последните 12 месеца. Тази изложба показва нивото до което сме стигнали. Тук ще може да видите творби в различни стилове, като почнеш от хирепреализма на Пирин Македонски, до абсолютната абстракция на Иво Йорданов, през всички други, символични и по декоративни и по романтични. Това са шест посоки с една цел, а именно изкуството. Всичките шестима живеем в Кюстендил и изкараме средствата си с изкуство в Кюстендил", заяви за Дарик Евгени Серафимов. Ще бъдат показани 37 картини. Ще има и една иновативна техника 3D принт на скулптура на Дядо Ильо войвода направена от Пирин Македонски. Скулптурата е моделирана в интернет и след това принтирана на 3D принт.

Откриват Шест посоки на шестима млади кюстендилски художници в ХГ Владимир Димитров Майстора
netinfo


Всеки един от художниците има свои предпочитания към тематиката и изразните средства, изградил е собствен стил. Всеки от тях притежава ярка индивидуалност, заявена и в самото наименование на изложбата. Но в тези „шест посоки" е осезаемо и присъствието на отправната точка или може би на притегателния център - град Кюстендил, в който те се завръщат след международните си изяви и където продължават да живеят и творят... за радост на съгражданите си!

Откриват Шест посоки на шестима млади кюстендилски художници в ХГ Владимир Димитров Майстора
netinfo