В ТЕЛЕЦ към МУ-Плевен откриват фотоизложбата Обърни представите
В ТЕЛЕЦ към МУ-Плевен откриват фотоизложбата Обърни представите / dariknews.archive

На 2 декември от 15:00 часа в зала "Гален" на Телекомуникационния център в МУ-Плевен ще се състои откриването на фотоизложбата „Обърни представите".

Изложбата е съставена от портрети на участници в Стипендиантската програма за студенти от ромски произход в медицинските университети и колежи, с подкрепата на Програмата по обществено здравеопазване на Институт „Отворено общество" - София. Очаква се кметът на община Плевен да уважи събитието.

Заедно с изложбата ще покажем за първи път пред обществеността кратък филм, посветен на програмата, и ще отбележим успешното завършване на медицинското образование на шестима млади лекари от ромски произход, които ще разкажат как Стипендиантската програма е повлияла на техния живот и мотивацията им за успешна професионална реализация в медицинската професия.

От 2008 г. до сега Стипендиантската програма е подкрепила над 200 младежи от ромски произход, повечето от които вече се реализират в различни професионални медицински направления. В България програмата се изпълнява от Институт Отворено Общество - София, Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе" и фондация „Интелдей".