Представят нови европрограми в седемте общини в Лудогорието
Представят нови европрограми в седемте общини в Лудогорието / netinfo

Втора за тази година информационна обиколка по общините в региона започва утре, 30 ноември, Областният информационен център-Разград – съобщи неговият управител Юлиян Данаилов. По време на срещите в седемте общински центъра ще бъдат представени възможностите за кандидатстване с проекти по отворени и предстоящи процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите през 2017 г., както и в последния месец на отминаващата година.

Близо 200 човека – представители на местни и регионални власти, социални предприятия, доставчици на социални услуги, работодатели, неправителствения сектор – са поканени на информационните срещи. Те обаче са открити за всички, безплатни са – уточни Данаилов. На тях ще бъдат представени около 30 възможности за европейско финансиране.

Ето графикът на срещите по общини:

· Самуил, 30 ноември (сряда) от 10:30 ч., Народно читалище „Христо Ботев”;

· Цар Калоян, 2 декември (петък) от 10:30 ч., Народно читалище „Съзнай себе си”;

· Завет, 5 декември (понеделник) от 10:30 ч., Заседателна зала на Общинския съвет;

· Кубрат, 6 декември (вторник) от 10:30 ч., Заседателна зала на Община Кубрат;

· Лозница, 7 декември (сряда) от 10:30 ч., Център за социална рехабилитация и интеграция;

· Исперих, 8 декември (четвъртък) от 14:00 ч., Заседателна зала на Общинския съвет;

· Разград, 9 декември от 10:30 ч., Офис на ОИЦ, бул. "България" №34.

Представят нови европрограми в седемте общини в Лудогорието
netinfo

На пресконференция в Областния информационен център бяха представени и предизвикателствата през България във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС през 2018 година, организационната структура и значимостта му за страната и българската общественост, както и с възможностите, които то предоставя.

Данаилов обяви и едно от събитията, организирани в навечерието на 5 години от създаването на ОИЦ-Разград. В периода от 1 до 10 декември във фоайето на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” всеки желаещ може да разгледа снимките от фотоизложбата „Значими европроекти в Лудогорието”. Фотографиите са дело на членове на Клуба на Разградските любители на фотографията и на екипите за управление на проекти от общините в региона.