АБВ искат в бюлетините да няма номера
АБВ искат в бюлетините да няма номера / DarikNews.bg

Анализ на отминалите президентски избори направиха от  Областното ръководство на АБВ. Според тях партията може да излъчи народен представител от областта на евентуални предсрочни парламентарни избори. „Обсъдихме резултатите във всички общини и ги приемаме като добра основа, на която да стъпим на парламентарните избори. Те дават надежда, че Политическа партия  АБВ може да излъчи един от мандатите в областта. Забелязва се стабилност в разпознаваемостта на нашите кандидати. Не можем да кажем, че сме удовлетворени от резултата, защото той не отразяваше реалните качества на нашите кандидати, които са личности със стабилен авторитет в обществото”, заяви областният председател на АБВ  Николай Илчев.  Той обаче изрази съмнение, че някой в държавата може да каже по каква формула и начин ще бъде проведен вот през пролетта. „Наша е идеята, и аз няма да спра да я представям, за силно застъпен вот в пропорционални мажоритарни листи, но без изписване на номера в тях. По този начин ще се избегнат и грешките, за да не попадат  в парламента хора, които не са получили нужната подкрепа. Тази наша позиция ще бъде повтаряна, за да може да влезе в закона при евентуални изменения”, каза още  Николай Илчев.

Международната обстановка и натиска на бежанците по турската граница коментира народният представител ген. Михо Михов.  „Най-тревожното е миграционният процес, бунтовете и неясната политика. Явно трябва да работим активно с Турция в двустранен план и нашите дипломатически мисии трябва да изясняват ежечасно ситуацията по отношение на намеренията на президента на Турция. Ако той предприеме действия спрямо Европа, първо ние ще сме потърпевши”, заяви Михов. „ЕС и НАТО трябва  да слушат нас  за истинската картина. Защото истинският проблем, във вътрешен план, си е наш. Нашите европейски депутати трябва да работят единно, това ни е посланието. Що се касае до вътрешнопартийната ситуация, действащият президент я определя като политическа криза, а новоизбраният твърди, че е нормална процедура. Но след това има някаква еволюция и той отива към криза”, допълни още  ген. Михов.

АБВ реши да внесе допълнителни решения за разглеждането на бюджета, обявиха още от Областното ръководство. Според тях трябва да се въведе безплатно използване на детските градини и яслите, както и  да се откриват нови работни места, за да се намалява безработицата.

Каналджийството у нас е покровителствано от част от силовите структури и МВР,  заяви  ген. Михо Михов.  Според него от органите на реда влизат в договорености с каналджиите. Той е категоричен, че през  южната ни граница влизат определен брой мигранти, а тези, които  излизат през сръбската, са много повече, защото сръбските власти пазят стриктно. Въпреки, че бюджетът за армията се увеличава, това не подобрява боеспособността й, смята още Михов. “Моралният дух на военнослужещите бавно и сигурно пада”, твърди генералът.

По отношение на ситуацията с напрежението в Харманли и настаняването на част от бежанците  в стари застави близо до границата, Михов обясни, че това е решение взето на крак, за да се успокоят хората в Харманли, но едва ли е най – доброто.