Трима пияни шофьори хванаха полицаи
Трима пияни шофьори хванаха полицаи / DarikNews.bg, архив

Трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол,  хванаха служители на  сектор „Пътна полиция” и Районите управления  в  Горна Оряховица и Полски Тръмбеш през почивните дни.

В неделя сутринта на пътя Велико Търново – София,  служители на сектор „Пътна полиция” установили, че лек автомобил "Фолксваген Пасат",  управляван от правоспособен 43 – годишен мъж от София се преобърнал в крайпътна канавка. Причина за инцидента е  движение с несъобразена с пътните условия скорост, заради което  водачът е загубил контрол над автомобила. След преглед в Спешна помощ  в старата столица, мъжът е освободен за домашно лечение с разкъсно - контузни рани, без опасност за живота. При проверка за употреба на алкохол, апаратът  отчел 1.39 промила алкохол в кръвта на шофьора. Той е отказал кръвна проба.

В събота в 23,30 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция в Горна  Оряховица е извършена проверка на лек автомобил "Ровър", управляван от   правоспособен 50 – годишен мъж от железничарския град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.29 промила. Мъжът  е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В неделя в 4,40 часа при специализирана полицейска операция служители на РУ – Полски Тръмбеш спрели на кръстовище в града лек автомобил "Тойота Старлет", управляван от 34-годишен мъж от града. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 0.90 промила. Установено е, че водачът е с влязла в сила присъда за същото деяние.

По трите случая са образувани бързи производства, съобщиха от Областна дирекция на полицията в старата столица.