Ненчев: Битката срещу комунизма продължава
Ненчев: Битката срещу комунизма продължава / БГНЕС
Ненчев: Битката срещу комунизма продължава под друга форма
91406
Ненчев: Битката срещу комунизма продължава под друга форма
  • Ненчев: Битката срещу комунизма продължава под друга форма

Русия си позволява много по-големи своеволия от Съветския съюз и атаките ще бъдат големи, заяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев по време на Първия редовен конгрес на Народна партия „Свобода и достойнство".

По думите на Ненчев битката срещу комунизма трябва да продължи, защото дневният ред в България отново се определя от „Държавна сигурност".

Учредителят на НПСД Касим Дал заяви, че партията ще търси разширение в център -дясно, като думата кои политически формации са подходящи партньори ще имат делегатите на конгреса.

Военният министър в оставка се сдоби с второ обвинение

Според Дал предсрочните избори трябва да се проведат по досегашните изборни правила. Новият Изборен кодекс, който ще отразява решенията на референдума, трябва да се приеме от следващото Народно събрание, категоричен е той.

Военният министър в оставка и лидер на БЗНС Николай Ненчев заяви пред делегатите на конгреса на партия „Свобода и достойнство", че се чувства един от тях, защото имат обща битка - срещу комунизма.

"Тази битка продължава под друга форма. Днес "Държавна сигурност" отново е част от властта и управлението на страната", каза Ненчев.

Днес отново трябва да се отстоява каузата България да остане и да бъде предвидим член на ЕС и на НАТО, твърди Ненчев.

Прокуратурата: Николай Ненчев е обвиняем за тежки престъпления по служба

"Близо до нас има една ядрена сила, която си позволява своеволия много по-големи от времето на Съветския съюз. Разбирам, че атаките ще бъдат големи, защото хората, силите на мрака ще продължат да отстояват собствената си кауза", каза Ненчев.

През седмицата министърът в оставка получи две обвинения за престъпления по служба. Прокуратурата го подведе под отговорност за договора с Полша за ремонта на руските изтребители МиГ-29, а Софийската военно-окръжна прокуратура го обвини, че е ощетил държавата с близо 260 хил. лв. след поръчка за униформи.

Учредителят на Народна партия „Свобода и достойнство" Касим Дал коментира пред журналисти политическата обстановка в страната. Според него предстоящите предсрочни парламентарни избори трябва да се проведат по старите правила, а новият Изборен кодекс, който ще отрази въпросите от референдума да се изработи от новото Народно събрание.

"Референдумът е факт, но трябва да има дебати. Да седнат първо експерти, а не политически пребоядисани политолози, да дадат различни варианти. Според мен трябва по стария закон да се направят изборите", каза той.

НПСД ще търси разширение в център -дясно. "Оставаме в РБ, но сме отворени и към другите политически сили в дясно", каза Дал.

С кои политически формации Партия „Свобода и достойнство" ще си партнира за предстоящите парламентарни избори ще кажат дегелатите на конгреса. Решенията на конгреса ще бъдат обявени утре от новото ръковдство на партията.