Пак ограничават движението по пътя Смолян - Рожен заради взривни дейности
Пак ограничават движението по пътя Смолян - Рожен заради взривни дейности / Дарик архив

Днес от 14.00 до 16.00 часа ще бъде ограничено движението по пътя Смолян - прохода „Рожен“, в участъка между Соколовци до кръстовището със светофарната уредба в кв. „Устово“ в родопския град. Временната организация е поради извършването на взривни работи за изграждането на кръгово кръстовище, част от Главната пътна комуникация на Смолян, съобщиха от Областно пътно управление – Смолян.

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут - път Проглед – Пампорово – Смолян и обратно. През този период, отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път Пампорово - Смолян. Изграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект „Транзитни пътища V“. Участъкът е с обща дължина 3,4 км. Започва от митницата в кв. „Устово“ и завършва при местността Бункера на кв. „Райково“.

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път Асеновград - Смолян и път Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. „Устово“ на Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация. Целта е при добри метеорологични условия обектът да бъде завършен през средата декември.

Заради въпросните строително-ремонтни дейности е затворена и е една от основните пътни артерии в Смолян. Забранено е преминаването на всички МПС на ул.“Родопи“ от входа на „Рожен експрес“ АД до кръстовището на ул. “Тракия“ с ул. “Изгрев“ (Център за гуми „Европа“). Обходният маршрут от Смолян към кв. Устово е по ул. Коста Аврамиков, Бункера, стария път в посока Чокманово, Главна пътна комуникация, Ариете и по ул. Тракия и съответно обратно на движещите се от кв. Устово в посока Смолян.

Затворен е пътят по улиците „Наталия” и ул. „Д-р Петър Берон”, също поради ремонтни дейности, като обходният маршрут е по ул. ”Родопи”.