„Черно море Тича” взе първа победа в НБЛ
„Черно море Тича” взе първа победа в НБЛ / Добри Атанасов

„Черно море Тича” - Левски 100:78 /22:12, 21:19, 30:25, 27:22 /

„Черно море Тича” спечели първата си победа в НБЛ. Като домакин варненският тим надделя над „Левски” със 100:78.

За домакините срещата започнаха Станислав Цонков, Деян Карамфилов, Мърджин Мъркович, Венелин Христов и Александър Янев. За „Левски” стартовата петица бе Евгени Хаджирусев, Павел Иванов, Крум Дойчинов, Ангел Пейчинов и Станислав Славейков. Черно море Тича показа отлична игра в началото на срещата и успя да поведе с 9 точки при 12:3, а 2 минути преди края на първата четвърт и с 10 точки при 17:7. До края на първата четвърт домакините нямаха проблеми и я спечелиха с 22:12. В началото на втората четвърт „Черно море Тича” продължи с отличната си игра и започна да увеличава преднината си, която достигна до 20 точки. Гостуващият тим обаче успя в последните минути да намали пасива си до 12 точки и на полувремето губеше с 31:43. През третата част домакините успяваха на два пъти да поведат с 21 точки. Те спечелиха тази четвърт с 30:25, а преди последната решителна част водеха със 73:56. През последната част домакините показаха отлична игра, поведоха с повече от 25 точки и съвсем заслужено записаха първия си успех в НБЛ през този сезон със 100:78.

За победителите Станислав Цонков завърши с 24 точки, а Александър Янев добави 21. За „Левски” Павел Иванов вкара 32 точки;

 

Спас Натов, треньор на „Черно море Тича”: „Доволен съм, че това, за което говорихме и искахме да сме малко по-агресивни, днес се видя. Играхме в малко по-широк състав в лицето на Ангел Нацкин и Вени Христов, което ни позволи да сме по-агресивни. Натрупахме доста нарушения в подкошието, където Крум игра много силно. Там имахме известни проблеми, но победата си е победа. Нямаше и притеснение в играта ни. Като играеш добре в защита, с два три лесни коша ти се отваря и нападението. Помогна ни много и публиката. Без нея сме за никъде”.

 

Мануел Марков, треньор на „Левски”: „Трябваше да отговорим на тази агресия, с която играха „Черно море”, но ние не го направихме. Говорихме на тази тема, готвихме се много за този мач, но чисто като сблъсък на характери не издържахме. Честитя на „Черно море” тази първа победа в шампионата.Знам, че и на тях им е трудно, но това е пътят, по който трябва да се развива баскетбола-те също играха с много млади състезатели. Не съм доволен от моите играчи, че не влязоха в битката, не воюваха.