В ДСБ обсъждат договор за Нова Българска Република
В ДСБ обсъждат договор за Нова Българска Република / DarikNews.bg

Договор за нова българска република обсъждат на национално съвещание във Велико Търново членове и симпатизанти на Демократи за силна България. В седем точки са формулирани идеите за обединение на дясното и центъра.

"Демократи за силна България" отхвърляме категорично подмяната на възрожденския републикански идеал, която продължава вече 70 години, във времена на диктатура и на фасадна демокрация", се казва в позиция, представена от председателя на ДСБ Радан Кънев, на Националното съвещание на ДСБ.

Договорът за Нова Българска Република предстои да бъде приет до края на форума.

Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност. Нашите пари и нашите данъци трябва да остават там, където са изработени - в семейството, в училището, в което учат децата ни, в болницата, в която се лекуват родителите ни, в общината, в която е домът ни. Голямата цел е власт на закона, силни национални институции, малка и независима администрация, обърната към гражданите, семействата и бизнеса са само част от акцентите в документа на ДСБ.

"Първата ни задача е учредяване на независима антикорупционна прокуратура, силна армия в НАТО, служби за сигурност, които да гарантират националната независимост и дипломация, която да осигури силен български глас в единна Европа", ангажират се още от "Демократи за силна България".