Подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново
Подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново / netinfo
Подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново
91400
Подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново
  • Подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново

Граждански комитет от Ямбол започва подписка за местен референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново. За провеждането на референдум ще са необходими 6000 подписа и те ще се събират от петте общини на областта. Това съобщи Цветан Ревански, председател на комитета.

Събирането им ще започне на митинг-концертът тази вечер от 18.00 ч., в зала "Диана".

"Събитията в Харманли доказаха, че е напълно основателно противопоставянето ни срещу изграждане на мигрантски център в ямболското село Бояново", коментира Ревански и добави, че въпреки, че проектът за изграждане регистрационен център в Бояново е прекратен, подписи за провеждането на местен референдум ще се събират.

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов от своя страна коментира, че за него в момента разкриването на бежански център в Бояново не е на дневен ред.

"В митинг-концерта очакваме да се включат всички българи, независимо от това на коя партия симпатизират, каква вяра имат, какви убеждения. Ако не искат в Ямбол и региона да стават хаос и сблъсъци, като тези в Харманли, нека дойдат и да ни подкрепят в неделя и да се включат в подписката за референдума", заяви членът на комитета Ирина Георгиева.