Как административни пречки превръщат столичен блок в ... морга
Как административни пречки превръщат столичен блок в ... морга / БГНЕС, архив
Как административни пречки превръщат столичен блок в ... морга
91394
Как административни пречки превръщат столичен блок в ... морга
  • Как административни пречки превръщат столичен блок в ... морга

Жителите на блок 35 в столичния квартал „Стрелбище” близо два месеца живеят с непоносимата миризма на морга. През септември обитателката на общински апартамент в блока е починала, но тялото е изнесено от Съдебна медицина чак 10 дни след смъртта.

Жената няма близки. От полицията запечатват апартамента, без той да бъде почистен, което води след себе си миризмата, която от септември тормози живеещите във входа.

Пред Дарик Велчо Бонев, който живее в същия вход, разказа, че апартаментът е запечатан, а от общината не могат да го почистят.

Районният кмет инж. Николай Терзиев коментира, че през тези два месеца са се извършили две дезинфекции на апартамента. Общинските служители обаче нямат право да изхвърлят вещите на починалата жена, тъй като от МВР работят по случая.

Пред Дарик от общината потвърдиха, че заради различни процедури все още не е издаден смъртен акт на починалата жена, а апартаментът не може да бъде почистен. Заради неудобството на живеещите в блока, районният кмет увери, че още в понеделник екип ще отиде на място, за да изнесе вещите, които са най-вероятната причина за миризмата.

Фирмата, която ще почисти в понеделник, ще осигури и ароматизация.