Местят всички бежанци от Харманли край границата?
Местят всички бежанци от Харманли край границата? / netinfo
Местят всички бежанци от Харманли край границата
91383
Местят всички бежанци от Харманли край границата
Местят всички бежанци от Харманли край границата
  • Местят всички бежанци от Харманли край границата
  • Местят всички бежанци от Харманли край границата

По непотвърдена информация е взето решение регистрационно-приемателен център - Харманли да бъде пренасочен към границата. Твърди се, че всички обитатели на бежанския лагер в Харманли ще бъдат премесетни в бивши застави край границата. Това заяви пред Дарик радио лидерът на патриотите в Харманли Николай Георгиев. По негови думи всеки момент в Харманли се очаква да пристигне премиерът в оставка Бойко Борисов, който да съобщи, цитираме: "добрата новина".

По-рано днес Николай Георгиев заяви, че в Харманли ще се стигне до гражданско неподчинение, ако властите се отметнат от обещанието си афганистанците от лагера в Харманли да бъдат изведени и преместени в друг център. В момента край лагера се събират все повече граждани.- Обстановката обаче е спокойна. Чуйте Георгиев в първия звуков файл.

На мясото на размириците днес се яви и омбудсманът на републиката Мая Манолова. Тя остана вътре в лагера близо 3 часа. Манолова заяви, че ще настоява за засилени мерки за сигурност, ускорени процедури за статут и лекарски екипи. На излизане от лагера обаче бе посрещната от гневни харманлийци, като дори силите на реда тичешком излязоха от пределите на лагера, за да я защитят. Чуйте какво каза Мая Манолова и какво - харманлийци. Чуйте ги във втория звуков файл:

И армия влезе в лагера този следобед.Общо 60 военнослужещи от Втора механизирана бригада - Стара Загора и Служба „Военна полиция“ със специализирана техника, ще окажат съдействие на структурите на МВР, ангажирани с охраната на външния периметър на Регистрационно-приемателния център в Харманли. На място ще бъде изпратен и екип на Военномедицинска академия с реанимобил.