• Размер на шрифта:

Как да не изгубим домашния си любимец?

25 ноември 2016 15:38 | Автор: | Платена публикация

Как да не изгубим домашния си любимец?

Едва ли има човек с домашен любимец, който да не се страхува от това, че може да го изгуби. Колкото и да сме внимателни, случва се кучето или котката да се промъкнат тайно през открехнатата врата, да изчезнат от погледа ни за миг в парка и да отпрашат в неизвестна посока.

Да изгубиш домашен любимец е много тъжно и тази ситуация е ужасяваща за всеки собственик на такъв. Има редица препоръки за това как да я предотвратите и как да действате, ако все пак нещо такова се случи. Специалистите съветват вашият любимец да носи нашийници с идентификация, а ако изчезне, без да губите време, да започнете да го търсите, да се обадите в приютите за животни, да публикувате съобщения в интернет и да разлепите обяви в района.

Но един от най-надеждните начини да не загубите своя домашен любимец са устройствата за проследяване, които все повече навлизат на пазара благодарение на технологиите. Уникален за България е тракерът MyKi Pet, който е първият, произведен от родна фирма. MyKi Pet позволява да намирате своя любимец по всяко време. Това е не само първият български тракер, но и един от най-леките на пазара с тегло от едва 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна система за локализиране. Поставя се на врата на домашния любимец и е подходящ за животни с тегло от минимум 1,5 килограма.

MyKi Pet се управлява от мобилно приложение, което се инсталира на iOS или Андроид смартфона на собственика. Чрез него стопанинът може да следи в реално време движението на любимеца си, както и да преглежда къде е бил през предходните дни. Възможно е да създаде и зони за сигурност. Ако домашният любимец ги напусне, неговият собственик получава известие за това.

Тракерът има и допълнителни възможности, които могат да са от полза на стопаните при възпитанието на животните. MyKi Pet издава 4 различни звука, с които собствениците могат да тренират животните да изпълняват различни команди.

Устройството за проследяване на домашни любимци MyKi Pet вече е налично в магазините на Мтел и партньорската мрежа, както и на сайта на телекома. Цената му е 1,50 лева на месец на изплащане и 29,99 лева в брой с двугодишен договор с абонаментния план Мтел сърф XS.

Тракерът MyKi Pet е продукт на българския разработчик „Алтерко Роботикс", чието дело е и часовникът за деца MyKi. Компанията е продала над 40 000 бройки от устройството, което също е налично в магазините на Мтел или онлайн от сайта на телекома.

От „Алтерко Роботикс" планират да предлагат различни аксесоари към MyKi Pet, които ще предоставят допълнителни удобства на собствениците на домашни любимци.

 Етикети: РR

Руснак звъни на приятеля си в Новосибирск: - Как сте? - Ами добре сме. - Студено ли е при вас? - Е, нали знаеш, студено… Виж още