Как да не изгубим домашния си любимец?
Как да не изгубим домашния си любимец? / netinfo

Едва ли има човек с домашен любимец, който да не се страхува от това, че може да го изгуби. Колкото и да сме внимателни, случва се кучето или котката да се промъкнат тайно през открехнатата врата, да изчезнат от погледа ни за миг в парка и да отпрашат в неизвестна посока.

Да изгубиш домашен любимец е много тъжно и тази ситуация е ужасяваща за всеки собственик на такъв. Има редица препоръки за това как да я предотвратите и как да действате, ако все пак нещо такова се случи. Специалистите съветват вашият любимец да носи нашийници с идентификация, а ако изчезне, без да губите време, да започнете да го търсите, да се обадите в приютите за животни, да публикувате съобщения в интернет и да разлепите обяви в района.

Но един от най-надеждните начини да не загубите своя домашен любимец са устройствата за проследяване, които все повече навлизат на пазара благодарение на технологиите. Уникален за България е тракерът MyKi Pet, който е първият, произведен от родна фирма. MyKi Pet позволява да намирате своя любимец по всяко време. Това е не само първият български тракер, но и един от най-леките на пазара с тегло от едва 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна система за локализиране. Поставя се на врата на домашния любимец и е подходящ за животни с тегло от минимум 1,5 килограма.

MyKi Pet се управлява от мобилно приложение, което се инсталира на iOS или Андроид смартфона на собственика. Чрез него стопанинът може да следи в реално време движението на любимеца си, както и да преглежда къде е бил през предходните дни. Възможно е да създаде и зони за сигурност. Ако домашният любимец ги напусне, неговият собственик получава известие за това.

Тракерът има и допълнителни възможности, които могат да са от полза на стопаните при възпитанието на животните. MyKi Pet издава 4 различни звука, с които собствениците могат да тренират животните да изпълняват различни команди.

Устройството за проследяване на домашни любимци MyKi Pet вече е налично в магазините на Мтел и партньорската мрежа, както и на сайта на телекома. Цената му е 1,50 лева на месец на изплащане и 29,99 лева в брой с двугодишен договор с абонаментния план Мтел сърф XS.

Тракерът MyKi Pet е продукт на българския разработчик „Алтерко Роботикс", чието дело е и часовникът за деца MyKi. Компанията е продала над 40 000 бройки от устройството, което също е налично в магазините на Мтел или онлайн от сайта на телекома.

От „Алтерко Роботикс" планират да предлагат различни аксесоари към MyKi Pet, които ще предоставят допълнителни удобства на собствениците на домашни любимци.