Поредица тежки катастрофи на "Тракия" при Вакарел, ТИР и кола паднаха от виадукта
91359
Поредица тежки катастрофи на "Тракия" при Вакарел, ТИР и кола паднаха от виадукта
  • Поредица тежки катастрофи на "Тракия" при Вакарел, ТИР и кола паднаха от виадукта

Трима души загинаха, а шестима човека са в болница след поредица от пътни инциденти на магистрала "Тракия" в района на Вакарел. При катастрофите има и ранени, като жена е с опасност за живота. Трафикът между км 24 и км 21 от аутобана в района на Вакарел, в посока София беше ограничен в продължение на часове и движението бе пренасочвано по обходен маршрут.

Павлова за катастрофите на "Тракия": Настилката е била мокра

Първата катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Вакарел станала около 5.00 часа. Щетите са били само материални. Докато униформените ги описвали, станали свидетели на втора катастрофа между коли.

При най-тежката катастрофа ТИР и лек автомобил са паднали от виадукта от височина 30 метра. Загинали са шофьорите и на двете превозни средства, а жена е в тежко състояние.

При последвала верижна катастрофа между три автомобила загинал водачът на една от колите.

Не успяха да възстановяват мантинелата на "Тракия" след тежкия инцидент

Шефът на столичната болница „Света Анна" Славчо Близнаков каза, че в лечебното заведение са транспортирани шест души, а един от пациентите е починал от травмите си на път за болницата.

Жена е в реанимация със счупен таз, тежка травма на гръбнака и множество други наранявания. Има и опасност за живота й.

Всички други са стабилизирани. Сред тях е пациент с открита лицево-челюстна травма. Други двама пациенти, пострадали при катастрофата, са с фрактури и един е с гръдно-коремна травма.

Един пациент е бил с комоцио, но е отказал хоспитализация.

След 15.00 часа бе възстановено движението между км 24 и км 21, от АМ "Тракия" в района на Вакарел, в посока София, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Ограничена за използване остава аварийната лента за възстановяване на мантинелата.

Източник видео: Nova.bg