Без какво не могат да живеят жените
Без какво не могат да живеят жените / ThinkStock/Getty Images

Жените до такава степен не харесват косите си, че са готови по-скоро да се откажат от алкохола, отколкото от четката или пресата си за коса, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията за козметични продукти "Ремингтън".

Вижте 10 супер трика за перфектна прическа

Допитването разкрива, че внушителните две трети (62 процента) от дамите не харесват собствените си коси. Най-честите определения, които жените използват за косата си, са чорлава (39 процента), безжизнена (31 процента) и увредена (29 процента).

Когато обаче описват косите на приятелките си, представителките на нежния пол звучат съвсем различно - 18 процента ги определят като гъсти, а 12 процента - като лъскави.

Какво да хапваме за дълга, здрава и красива коса

Запитани каква е причината да недоволстват от собствените си коси, 45 процента от жените изтъкват сравнението с тези на знаменитостите. Над 60 процента от дамите обвиняват "нереалистичното" представяне на женския образ в медиите.

Проучването разкрива също, че голяма част от представителките на нежния пол не могат "да живеят" без принадлежностите си за коса. Една четвърт (26 процента) не крият, че по-скоро биха се лишили от алкохол за една година, отколкото да се разделят с четката или пресата си за коса.

Най-странните и абсурдни трикове за красота (ВИДЕО)

Близо една трета (29 процента) от дамите биха се отказали от сутрешното си кафе за същия период, а над десет на сто - от смартфона си, но не и от продуктите, с които поддържат косите си в приличен вид.

Източник: БТА