Ученици от Свищов участват в “България в пощенски картички”
Ученици от Свищов участват в “България в пощенски картички” / снимка: Пресцентър - Община Свищов

Ученици от СУ “Николай Катранов” в Свищов участват в Националния проект “България в пощенски картички”. Той  е насочен към споделяне на дейности, проведени в различни градове в България – Свищов, Плевен, Павликени, Враца, Пловдив, Етрополе, София, Кубрат. В инициативата се включват ученици от български училища на възраст от  5 до 14 години.

Урок на тема „Моя роден град обиколи“ бе проведен в училището в крайдунавския град . В него се включиха  учениците от втори и четвърти клас, с класни ръководители Петя Попова и Стефка Николаева. Специален гост беше г-жа Таня Ликова, главен експерт „Култура” в Община Свищов. Децата разказваха за родния Свищов, за свищовските будители и историята на града.

Сред целите на проекта са възпитаването на любов към Родината у малките ученици, придобиване на знания за природата чрез запознаването с природни и  исторически забележителности  затова работата по него ще приключи с направата на Карта на България от пощенски картички. В нея ще има  описания с посетени от децата градове, исторически и природни забележителности.